MYANMAR clam democràtic

 

En repetides ocasions els ciutadans de Myanmar s'han manifestat per la llibertat i la democràcia, tanmateix la Junta Militar continua la seva dictadura sense perspectives de canvi.

Un exèrcit poderós dóna suport al poder de la Junta Militar. Es tracta del segon exèrcit de la zona en nombre de soldats, compte a les seves files amb nens, obligats per la força o la por, es tracta d'un altre dels crims d'un govern despòtic que utilitza la força militar per a sojuzgar al poble.

ANY 2007 

L'agost del 2007 el govern va prendre la decisió de pujar considerablement els preus dels combustibles, davant del qual es van succeir les protestes de sectors opositors al règim amb el resultat de 10 morts i més de 2.000 detinguts, entre ells gran nombre de monjos budista.

Els monjos budistes, sempre molt units als camperols, van protagonitzar una nova marxa pacífica a la ciutat de Pakkoku manifestant la seva disconformitat total al govern de la Junta Militar. En aquesta ocasió les forces de l'ordre no van intervenir davant del compromís i tenacitat dels monjos en realitzar-la. 

Les pressions de Nacions Unides i altres organitzacions internacionals cap a la Junta Militar en demanda de respecte als drets humans han estat freqüents.

El setembre de 2007 alts càrrecs de la Junta Militar van rebre Ibrahim Gambari, enviat especial de l'ONU, que va poder també reunir-se amb la líder de l'oposició Aung San Suu Kyi.

ANY 1990 

En 1990 la Lliga Nacional per a la Democràcia va guanyar les eleccions tanmateix la Junta Militar no va donar continuïtat al canvi democràtic reafirmant-se com a poder civil i militar arrestant massivament tots els dirigents del vencedor partit, també a Aung San Suu Kyi, Premi Nóbel de la Paz Aung. 
ocasiones los ciudadanos de Myanmar se han manifestado por la libertad y la democracia,  sin embargo la Junta Militar continúa su dictadura sin perspectivas de cambio.