VOLUNTARIAT


Ajudar als altres sense esperar res a canvi, per voluntat pròpia, per desig, no per obligació, sols per ganes d’ajudar o d’ocupar unes hores fent quelcom útil, és una pràctica generosa que algunes persones ja fa molt de temps que la fan.

Utilitzar el terme de voluntari o el de voluntariat per remarcar una activitat generosa per sobre d’altres ha estat un fenomen recent i encara més recent el afegir aquest terme al de una marca, una companyia, una gran empresa o una entitat.

No cal dir que des de ja fa temps hi ha persones que ajuden als demés, a tots nivells, des de persones amb dedicació un cop al any, a gent que si dedica cada dia que pot. Aquesta generositat no està renyida amb el concepte de voluntariat, però tampoc son el mateix.

El concepte de voluntariat està molt empaquetat a mida del que l’utilitza, de manera que de vegades aquest voluntariat es transforma en una obligació, en la substitució d’un treballador o en una font d’ingressos encoberta per alguna entitat o institució massa espavilada i poc solidaria.

Afegir-te al voluntariat és una oportunitat d’ajudar i ser útil als demés amb una tasca generosa on cal també evitar s'aprofitin del teu voluntarisme.

Pla Nacional de l'Associacionisme i el Voluntariat

Adreces vinculades o que tenen relació amb el voluntariat

Canal Solidari - Fundació Chandra

Universitat de Girona

VOLS Voluntariat Solidari

Xarxa Associativa i del Voluntariat

Xarxa Associativa i de Voluntariat a Catalunya

ESTIMAR - ASSOCIAR-TE - DONAR - VOTAR 

SENSIBILITZAR - VOLUNTARIAT - COOPERACIÓ