REFERENTS

 

Hi ha persones que pel seu ideari, per la seva pràctica, pel seu pensament o la seva aportació a la Humanitat mereixen ser referents. Obrim aquest apartat amb 4 referents importants.

 Mahatma Gandhi

La figura de Mahatma Gandhi cal destacar-la pel seu esperit, el seu ideari i pràctica quotidiana en pro de la igualtat entre els sers humans, el respecte als demés sers vius i la lluita per aquests ideals a través de la no violència, la desobediència civil i la vaga de fam.

 Martin Luther King                                                              

Martin Luther King va ser un líder de l'alliberament pacífic dels negres als EUA, organitzà un poderós moviment de lluita i resistència pacífiques per a l'obtenció de la igualtat de drets per als negres nord-americans.

 Mare Teresa de Calcuta                                                       

La Mare Teresa De Calcuta va ser testimoni viu d'amor pel seu lliurament total a servir als més pobres entre els pobres, a curar i donar aliment als oblidats de Calcuta, a ajudar a aquelles persones que no es poden valer per si mateixes.

Vicens Ferrer                                                                       

Vicens Ferrer ha estat un treballador perseverant en la millora de les condicions de vida per als més pobres de l'Índia, els intocables, aconseguint substituir les expectatives de pobresa per altres de dignitat i autonomia, assegurant continuïtat als seus projectes.