NO GOVERNAMENTAL

 

Com sabeu hi ha moltes entitats no governamentals que treballen per eradicar la pobresa, hi ha de molts tipus, de moltes ideologies i formes organitzatives.

L'ajuda a la pobresa bàsicament té dues vies: la caritat i la solidaritat.

En totes dues ajudes ens trobem amb persones que donen amor i en persones que busquen negoci, per els, el important és el que s'aconsegueix per aquell que viu en situació de pobresa, encara més si és en situació de pobresa extrema i perill de mort.

La forma caritativa de vegades es planteja de manera extrema en forma material, com el resoldre en la mida que es pugui el problema concret, el donar unes monedes, donar de menjar, donar una roba, donar un lloc per a dormir.

La forma solidària es planteja el canvi social com camí per eradicar la pobresa, es planteja també en forma material però amb l'objectiu que la persona que rep l'ajuda arribi a no dependre d'ella, a donar-li eines per tal que aquesta persona surti de la pobresa, de la dependència, amb el seu esforç i compromís.

De vegades aquestes dues vies es donen la ma o estan trenades, com una corda gruixuda i forta, son com una sola, d'altres vegades van separades, ni es miren, no tenen lligams, crec que es destorben. I dic que es destorben donat que al donar el que cobreix les necessitats bàsiques de forma gratuïta podem caure en el parany de impedir que cerquin solucions, impedim que s'organitzin i vagin prenen consciència d'allò que els hi toca fer, del que han de fer.

A Catalunya hi ha milers de ONG i Fundacions, també diverses Esglésies. Moltes d'aquestes entitats, de una o altre manera, tenen voluntat d'ajudar a eradicar la pobresa, pensem que amb aquest esforç continuat ajudarem segur a eradicar-la.

ONG - FUNDACIONS - FEDERACIONS - PLATAFORMES

ESGLÈSIES - EMPRESARIS - SINDICATS