FUNDACIONS

 

Una fundació és una entitat jurídica creada per una o varies entitats jurídiques o per un mínim de tres persones físiques, amb finalitats diverses. A diferència de una ONG una fundació té com requeriment previ  una dotació inicial de un mínim de 30.000 euros i té més avantatges fiscals, per això també darrerament totes les grans empreses tenen una fundació, per imatge i economia.

Naturalment anirem relacionant les fundacions vinculades a la eradicació de la pobresa, com les ONG son moltes i molt diferents, per ideologia, nivell de participació, capacitat econòmica i marc de influença.

A Catalunya existeixen milers de fundacions i moltes amb voluntat d'ajudar a eradicar la pobresa, pensem que amb aquest esforç continuat ajudarem segur a ERADICAR LA POBRESA.

Quina diferència hi ha entre una fundació i una ONG? La fundació és una entitat que pot ser creada per una o varies entitats jurídiques o per un mínim de tres persones físiques, amb finalitat social o cultural de qualsevol tipus, com requeriment previ ha de tenir una dotació inicial de un mínim de 30.000 euros, a efectes fiscals la fundació té avantatges que una ONG no té i d'altra banda té un seguiment per part institucional de la Generalitat atenent als requisits de servei i realització dels objectius dels estatuts.

Apuntem també que una part del mon empresarial està utilitzant les fundacions per estalviar-se impostos, recollir ingressos atípics o per guanyar en imatge i difusió.

Lamentablement no podem ara incorporar aquí a totes les fundacions vinculades al nostre objectiu fundacional, mica en  mica intentarem de fer-ho, demanem disculpes per les encara no informades, ho farem per ordre alfabètic i poc a poc anirem incorporant més.

Fundació Adsis

Fundació Akwaba

Fundació Alfons Comín

Fundació Arrels

Fundació Banc dels Aliments

Fundació SOS

Fundació Vicente Ferrer

ONG - FUNDACIONS - FEDERACIONS - PLATAFORMES

ESGLÈSIES - EMPRESARIS - SINDICATS