IMMIGRACIÓ


Immigració és un fet viscut per les persones que han marxat del seu país per cercar una nova oportunitat per viure millor, per progressar o sobreviure, per enviar diners a casa o per aconseguir estudis de més qualitat.

La immigració comporta el desig de cercar una oportunitat, una altra vida, una recerca de progrés, de una nova i millor feina, de una descoberta de millors expectatives, un fet que els catalans coneixem molt bé per familiars nostres que durant la guerra civil van sortir al estranger a buscar feina, a sobreviure, a trobar altres oportunitats que en aquí no en tenien.

Des de ja fa uns anys, els països rics rebem turistes i rebem immigrants, ja cataloguem a les persones que venen de fora en funció de si venen de vacances, a passar un temps, a comprar, a visitar el nostre país, o venen amb les mans a la butxaca, sense un cèntim, a buscar feina.

I és que els països rics som una immensa vitrina bonica i plena de productes, serveis, treballs i avantatges que els d'altres països també en volen i per tant venen i continuaran venint, malgrat es juguin la vida, malgrat es gastin tots els diners per pagar el viatja, malgrat sàpiguen que si els pesquen els tornaran al seu país, continuaran cercant un mon millor per ells i les seves famílies per un sol motiu: al seu país no tenen aquesta oportunitat.

El que té gana, té malaltia, té por de perdre la vida, intentarà cercar una solució i si cal marxar del seu país ho farà, amb pena però ho farà, ho està fent.

Altres visions de la immigració

TRAGÈDIES EVITABLES

fins quan ho permetrem?

Fins a 270 refugiats libis desapareixen al Mediterrani

L'embarcació que ha patit l'accident, transportava uns 700 immigrants que fugien cap a Europa
Els guardacostes han explicat que el mal temps ha complicat l'operació de rescat
02/06/11 14:33 - TUNIS - ACN

Observatorio de la diversidad

Lampedusa rep 1.356 nous refugiats libis
La població líbia continua fugint, per terra i per mar, del conflicte bèl·lic
29/05/11 02:00 - ROMA - REDACCIÓ

L'OTAN ignora un SOS de refugiats libis

Centenars de refugiats de la guerra de Líbia moren al Mediterrani malgrat la forta presència de tropes de l'OTAN. Ningú no va reaccionar a l'alerta del capellà italià Moses Zerai d'una pastera a la deriva.

CRISTINA MAS BARCELONA. | Actualitzada el 10/05/2011 00:00